Novinky

Dobrý den, 

jako předseda TJ bych rád krátce reagoval na anonymní dopis, který se šíří po Rokytnici.

Vážený ???

Vaše obavy a nejistotu dovedu pochopit, mám podobné pocity, jen celou věc vnímám z obráceného pohledu. 

Zmiňujete, že areály přestávají plnit to, co se od nich očekává. Je to naprostá pravda. Oba areály potřebují ke stabilizaci svých příjmů mnohamilionové investice, se kterými si TJ jako majitel neporadí. V Horních domcích je to akumulace vody a dobudování zasněžovacího systému, na Studenově je to prakticky všechno. Nestabilní a nevypočitatelná struktura majitele (TJ) není dobrým partnerem pro subjekty,  které A.S. ke svému fungování nutně potřebuje. Namátkou KRNAP, bankovní sektor, město Rokytnice atd.

Ohledně potenciálního investora bych jen doplnil informaci, že celý proces jednání ohledně jeho možného vstupu, byl  velmi náročný jak pro vedení TJ, tak pro zmiňovaného investora. Stojí za ním desítky hodin jednání mezi sebou, s městem, Krnapem a dalšími. Během velmi dlouhého vyjednávání si nekladl podmínky pouze investor, ale i město a TJ. Výsledkem těchto jednání je nabídka, o které bude rozhodovat konference. .

Zmiňovaná jednoduchá náprava všeho je daleko složitější, než si myslíte. Pokud jste někdo s reálnou zkušeností s vedením A.S. nebo TJ, budu první, kdo by chtěl vědět, co jste tím myslel(a). V případě, že konference prodej neschválí, bych alespoň věděl, komu mám dát hlas na možné volební konferenci. Doba, kterou jsem strávil ve VTJ mě naučila, že jednoduchá řešení většinou neexistují. Nevidí je ani ostatní členové V TJ a dovolím si tvrdit, že je nenašli ani předchozí výbory. Proto si troufám říct, že tvrdit, že vedení a.s. má jednoduché řešení, aniž byste jej představil(a), je absolutně nezodpovědné a nevěstí o vašich plánech ke změně nic konkrétního, nebo dokonce pozitivního.

Pokud tvrdíte, že navrhované řešení je motivováno obchodními zájmy jednotlivých členů spojených s vedení A.S.,bylo by fér být konkrétnější.   Máte-li prosím nějakou konkrétní informaci, prosím o její poskytnutí, ulehčilo by to spoustu dohadů. Já o obchodních zájmech vedení nemám žádné informace.

Efektivní chod správy majetku TJ a činností oddílů nebude vůbec jednoduché vyřešit a nezbývá než doufat, že se povede. Bude to běh na dlouhou trať a budeme muset najít sílu ke shodě a odpovědnosti mezi členskou základnou všichni.

Děkuji za zájem, rád si vyslechnu vaše obavy a návrhy řešení. Máte-li obavu zveřejňovat kdo jste,  klidně formou soukromé komunikace. 

Kontakt na mě máte. 

S pozdravem 

M.Nechanický

předseda TJ Spartak Rokytnice z.s.