TJ Spartak Rokytnice nad Jizerou

 

 

VÝROČNÍ ZPRÁVY ODDÍLŮ

TJ SPARTAK ROKYTNICE NAD JIZEROU

ZA ROK 2023 

TAK, JAK ZAZNĚLY NA KONFERENCI TJ KONANÉ 24.11.2023


Alpinclub

V roce 2023 jsme pořádali tři velké akce pro veřejnost:

Již 23. ročník skialpového závodu O dřevěného Krakonoše. Přes složité sněhové podmínky se podařilo závod uskutečnit v plánovaném termínu 28. ledna.  Závod byl zařazen do Českého poháru ve skialpinismu.

Celkem se zúčastnilo 116 závodníků, kteří byli rozděleni do 16 kategorií. Z toho je 6 kategorií pro širokou veřejnost, včetně dvou dětských kategorií.  

Vítězem v kategorii muži se stal Jakub Fabián a v kategorii žen Tereza Rudolfová.

Vyslyšeli jsme přání Českého horolezeckého svazu a ujali jsme se pořádání dalšího skialpového závodu – Dynafit Sprint Rokytnice. Ten byl také zařazen do Českého poháru ve skialpinismu. Sprint je velmi divácky atraktivní, protože probíhá na malém prostoru.

Závody pomáhají k rozvoji skialpinismu v našem městě. V roce 2026 bude součástí olympijských her skialpinistický sprint, takže Alpin club přispívá k rozšiřování povědomí o tomto sportu. Možná se z dětí, které tady v Rokytnici začínají se závodním skialpinismem, nakonec některé dostane až na olympiádu.

Poslední akcí byl 3. ročník běžeckého závodu Řepočetův výběh.

Celkem se zúčastnilo 62 závodníků, kteří byli rozděleni do 10 kategorií, z čehož 2 kategorie byly dětské.

Závod měl 2 trasy, kratší dlouhou 12 km a delší dlouhou 21,1 km.

Vítězem v kategorii muži se stal Jakub Graf a v kategorii žen Marie Zelená.

Závod byl zařazen do série závodů Běh pro paměť národa. Část startovného byla proto věnována společnosti Post Bellum. Celkově závodníci věnovali společnosti přes 7.000,- Kč.

Závod je určený pro širokou veřejnost a díky výběru ze dvou tratí je vhodný i pro mládež. Každý může absolvovat trasu ve vlastním tempu, takže se závodu zúčastnili, jak trénovaní sportovci, tak i rodiny s dětmi. Prostor startu a cíle je v krásném prostředí Přírodního divadla.

Celá akce se vydařila jak ke spokojenosti závodníků, kteří se do Rokytnice rádi vracejí, tak ke spokojenosti nás, organizátorů.

Závody pořádá Alpin club společně s místní horskou službou, a také ve spolupráci se ski areálem a Městem Rokytnice. Těmto partnerům bychom rádi na tomto místě poděkovali.

Za Alpin club Jan Doubek


ASPV

Oddíl  ASPV má k dnešnímu dni  166 členů, z toho 99 dětí a 67 dospělých.

Oddíl pokračoval v roce 2032 ve sportovní činnosti pro děti i dospělé.

V zimě probíhal ve spolupráci s Alpinclubem skialpový kroužek pod vedením Markéty Tošovské, Denisy Hančové a Kateřiny Javůrkové. Běžkotoulky vedly Anna Svatá a Blanka Herčíková. Tímto velmi děkujeme Pavlovi Činátlovi a jeho půjčovně Mountain base, který nám umožnil půjčení vybavení pro děti za sponzorovanou cenu. Anna Svatá s Blankou Herčíkovou připravovaly nedělní výlety na běžkách.

Celoročních aktivit se účastnilo 97 dětí.

A to od nejmenších batolátek, které vedla Lenka Přibylová. Dále ve cvičení rodičů s dětmi u Zuzany Počinkové a Zuzany Birnbaumové. Již tradiční a všemi oblíbené cvičení předškoláků vedli manželé Míša a Pavel Hnykovi. Tančírnu vedla Jitka Novotná.

Máme radost, že se rozrostly aktivity, které náš oddíl začal v minulém roce, a to gymnastika, kde jsou od září děti rozdělené do 2 tréninkových skupin podle věku. Gymnastiku trénuje Eva Prokůpková, která loni získala osvědčení trenéra gymnastiky III. třídy a letos si tuto kvalifikaci dodělává naše druhá trenérka Eliška Kubíčková. Volejbal trénuje Bronislav Patočka a na konci roku se k němu přidal Jakub Královič.

Nejnovější sportovní aktivita je plavání pod vedením trenérky Lenky Přibylové v bazénu ve Vrchlabí.

Kromě aktivit pro děti nabízel náš oddíl i cvičení pro dospělé, a to SM systém, pod vedením Aleny Setunské a nordic walking s Nikol Zábrodskou.

V květnu jsme se podíleli na organizaci překážkového závodu Rokytnický Drsoň, který pořádal Dům dětí a mládeže ve spolupráci s Horskou službou.

V listopadu proběhl 6. ročník dětské olympiády. Soutěžní den byl rozdělen na dopolední část pro malé děti od 1 do 4 let a odpolední část pro děti od 5 do 12 let. Celkem se soutěží zúčastnilo 130 dětí. Každý závodník si odnesl láhev s logem olympiády, vítězové sportovní ceny a všichni účastníci krásné zážitky a žádný úraz.

Poslední akcí, kterou organizoval náš oddíl byl bazar zimního sportovního vybavení a oblečení.

Velký dík patří všem trenérům, cvičitelům a organizačnímu týmu.

Také děkujeme členům ostatních oddílů, kteří nám pomáhali s organizací Drsoně i Olympiády. Jsme potěšeni, že i letos bylo naplněno motto našeho oddílu, že „sport spojuje“.

Za ASPV Marcela Fišerová

Florbal

V sobotu 22. dubna 2023 jsme uspořádali 3. ročník florbalového turnaje Přesná trefa pro žáky základních škol, kterého se zúčastnilo 34 hráčů. Menší počet oproti 2. ročníku byl bohužel způsoben krytím s dalšími akcemi. Turnaj byl opět rozdělen na kategorii mladších a starších dětí. Mladší děti z 1. stupně ZŠ daly dohromady pouze 2 týmy a hrály spolu celkem 4 zápasy. V kategorii starších dětí mezi sebou bojovaly 4 týmy, kdy hrál každý s každým. Zápasy měly herní čas 2× 10 min. Natěšenost všech účastníků byla nesmírná a také se projevila velkou dynamikou všech utkání. Gólů a krásných akcí bylo opět mnoho a ve vzduchu bylo cítit napětí, jak to všechno dopadne.

Podzimní, již 4. ročník Přesné trefy, se konal v sobotu 11. listopadu 2023. Tentokrát byla účast rekordní – 56 hráčů ve 3 týmech mladších a 7 starších. Zápasy jsme musely zkrátit na 1× 8 min., jelikož se jich celkem odehrálo 30!

Velkou radost nám udělali noví účastníci - žáci z Jablonce nad Jizerou, Vysokého nad Jizerou a Poniklé. Jsme moc šťastní, že od nich i rodičů slyšíme jen nadšené reakce. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá a nutí nás k plánování další jarní Přesné trefy, která se uskuteční 23. března 2024.

Moc děkujeme za poskytnutí haly naší Tělovýchovné jednotě Spartak Rokytnice n. J., Domu dětí a mládeže Pod Střechou za nádherné ceny, Lukáši Tošovskému za darování dobrůtek pro účastníky jarní Přesné trefy, starším klukům vždy za pomoc při stavění a úklidu hřiště a Matějovi za obstarání občerstvení.

V sobotu 18. listopadu 2023 jsme měli tradiční florbalový Nonstop. Sešlo se nás celkem 30 hráčů, kteří vydrželi hrát 10 hodin v kuse. Již po několikáté se tento dlouhý zápas rozhodoval na samém konci. Skóre skončilo 118:115 vítězstvím modrého týmu. Slavnostní vyhlášení s předáním pohárů pro nejlepšího střelce, nejužitečnějšího hráče a nejlepšího obránce proběhlo na Horalce. Byl to moc prima den, kdy jsme se opět po roce na hřišti potkali napříč generacemi od nejmladších po nejstarší. Chtěl bych vyzdvihnout výkon a hru neúnavného Vladimíra Svatého, který je vzorem a inspirací pro nás všechny, že i v důchodovém věku se dá bez problémů věnovat tomuto skvělému sportu. Za organizaci Nonstopu bych chtěl především poděkovat Honzovi Mařasovi a Kubovi Královičovi.

Florbalový oddíl úzce spolupracuje právě s Domem dětí a mládeže, který zaštiťuje florbalový kroužek pro děti od 7 let v kategorii mladších (1. stupeň ZŠ) a starších (2. stupeň ZŠ). Kroužek vedu společně s manželkou Lindou a celkem k nám nyní dochází 38 dětí. Směřujeme starší děti, kteří opouští ZŠ a tím i náš kroužek, aby pokračovali ve florbalovém oddíle dospělých po tělovýchovnou jednoou.

Kdybyste měl někdo chuť si florbal zahrát, nebojte se přijít mezi nás každé pondělí a čtvrtek od 19 hod.

Za florbal Radim  Šturma

Fotbal

V našem oddíle pracujeme již s 50 dětmi. Nebojím se říci, RESTART Rokytnického fotbalu.

Máme dvě skupiny mladší a starší přípravku. Tréninky probíhají 2x týdně, + zápas 1 až 2x týdně.                                                                                                                            Účastníme se mistrovských fotbalových utkání v rámci našeho okresu.

Mladší i starší přípravka hraje formou turnaje, kdy sehraje až 3 utkání během hracího dne.

Na poslední chvíli před začátkem jarní soutěže, jsme byli požádáni svazem, o zařazení mladší přípravky. S obavami jsme souhlasili. Chtěli jsme ještě posečkat a lépe děti připravit, na konfrontaci s jinými celky. Naše obavy se však nepotvrdily.

Jarní část 8 proher, zastínilo 10 výher. Krásný vstup do soutěže.

Starší přípravka již zkušenější, ale stále ještě nesehraná a mladá oproti jiným celkům. Jarní část zakončila výhrou s Turnovem, kde se již ukazovalo, že by podzim mohl být mnohem lepší.

Bilance 7 výher, 2 remízy, 11 proher.

Po krátké pauze po jarní části jsme začali opět trénovat. Během letních prázdnin jsme absolvovali i týdenní soustředění u nás v Rokytnici. Po kterém jsme již začali podzimní přípravu.

Se začátkem školního roku 2.9. proběhl velký turnaj v Lomnici i s naší účastí.

Bilance mladší: 2 výhry, 2 remízy, 1 prohra. Starší: 3 výhry 1 remíza, 1 prohra. Obdržené poháry mají již své čestné místo v nově zrenovované kabině.

Podzimní bilance mladší přípravky 11 výher, 2 remízy, 5 proher. V tabulce pěkné 3. místo)

Starší přípravka v podzimní část již nehrála turnajový systém, přešla na klasický. Zápas den.

Potvrdily se předpoklady z konce jarní části a z turnaje v Lomnici. Byli jsme mile překvapeni velkým výkonnostním skokem. Zakončené výhrou doma proti Semilům.

Bilance: 7 výher, 1 remíza 2 prohry (v tabulce krásné 2. místo.)

S listopadem jsme již přešli na zimní část do haly, kde opět trénujeme 2x týdně.

V příštím roce, pokud vše půjde jak má, tak bychom otevřeli další kategorii mladší žáci.

Poděkování patří rodičům za pomoc, ale především našim třem statečným trenérům. Davidu Hruškovi, Luďkovi Rybářovi, Zdeňku Erlebachovi. Postarat se o 50 dětí je náročné a aby to opravdu fungovalo ještě náročnější. Fotbal je týmová hra!

Poděkování celému výboru, naši tajemnici Jindřišce Patočkové. Našemu dlouholetému trávníkáři Míloušovi Kousalovi, všem našim příznivcům a sponzorům. Viz. Níže.

NEJVÍCE NÁS TRÁPILO a i nadále trápí tristní zázemí našeho hřiště. Proto jsme se rozhodli zrenovovat alespoň jednu malou kabinu pro děti, kterou jsme zdárně dokončili před pár dny. Jaro si děti v novém (staronovém)zaslouží. Kabin je ale více, nemluvě o sprchách. Další na řadě je kabina pro hosty. Hostit a nestydět se. Naši hlavní domácí kabinu, jsme bohužel v pořadí priorit odsunuly až nakonec.

V rámci možností se snažíme i o změny v celém areálu hřiště. Na jaře proběhla brigáda s hojnou účastí. Brigáda byla plánovaná i na podzim, ale počasí nám to již nedovolilo. Opět na jaře.

Poděkování našim pomocníkům a sponzorům. Honzovi Brožovi,

Serafíno Daniel Vrdlovec, ROTES Petr Štěpánek, AVE Pavel Slavík, Městu Rokytnice, Fy. EMBA, Michalu Šírovi, Pavlu Martínkovi,...

Za fotbal Aleš Štěpánek

KČT

V průběhu roku 2023 do současné doby náš oddíl KČT uspořádal pro turisty a širokou veřejnost 50 turistických akcí, ať už jednodenních nebo vícedenních. Těchto akcí se celkem účastnilo cca 1 600 turistů, ať registrovaných či neregistrovaných.

Mohl bych pokračovat, kolik osob se zúčastnilo těch nebo oněch turistických akcí, ale nebudu vás s tímto zatěžovat.

Chtěl bych zde především poděkovat našim vedoucím turistiky a cvičitelům pěší i lyžařské turistiky, bez jejíchž nápadů a nasazení by se mnohé akce nedaly uspořádat. Jsem rád, že se nám letos podařilo vyslat na školení 6 zájemců o doplnění kvalifikace „vedoucí turistiky,“ či „cvičitel pěší turistiky,“ aby mohli vést turistické akce.

Staráme se mimo jiné také o značení turistických cest. V roce 2023 byla provedena obnova na 119,5 km pěších značených trasách. K tomu nám letos nově přibyla starost o směrovky a tabulky místních názvů na území KRNAP. Než se podaří dát vše do souladu s metodikou nějakou dobu potrvá. O směrovníky se i nadále starají pracovníci KRNAP. V příštích letech nám ke všemu přibude starost i o terénní cyklotrasy na území KRNAP, včetně jejich směrovek a obojího není zrovna málo. Takže se opravdu nenudíme a k tomu ještě pořádáme turistické akce.

Letos proběhlo v Liberci školení vedoucích značkařů z celé republiky. Školení jsme zabezpečovali 1 instruktorem značení.

V roce 2024 bude mít náš oddíl KČT kulaté výročí - 70 let od svého založení. Zda je to hodně nebo málo, ponechám na posouzení ostatních. Proto bych rád poděkoval všem, kteří dál rozvíjejí turistickou činnost v Rokytnici nad Jizerou, ale i svým předchůdcům za to, že to v těžkých dobách nevzdali a táhli onu pomyslnou káru dál.

Za KČT Antonín Sajdl

Kuželky

   Oddíl Kuželek

Na začátku září se opět rozběhly Východočeské soutěže.

Letos stejně jako minulý rok máme zastoupena tři družstva dospělých ve východočeské divizi, přeboru a v soutěži. Podzimní část soutěže však není  ještě dohrána ale v průběžné tabulce družstva A i B se nachází v horní polovině tabulky.

 Naši nejmladší hráči se letos nenudí. Všichni  jsou přihlášeni a účastní se Poháru mladých nadějí ( 6.turnajů po celé ČR) a nejlepší z nich mohou postoupit do finálového turnaje v Olomouci v březnu příštího roku.

Dvě družstva hrají současně východočeský pohár mládeže, kde jsou zatím na prvních dvou místech tabulky.

 Jako tradičně probíhá na naší kuželně 25.ročník Rokytnické neregistrované ligy v kuželkách. Soutěž byla vypsána pro čtyřčlenná družstva mužů i žen a letos bylo nalosováno dvacet družstev.

I do této soutěže jsme přihlásili dvě družstva mládeže, která to má jako součást tréninku.

 Děti,  jsou do hry zapáleni a stále jich přibývá byť prostoru na dvoudráze moc není.

   Malá výprava se také účastnila  nedávného srpnového soustředění mládeže v polském Želistrzewu kam již druhým rokem jezdíme.

 V rámci ČR je poměrně málo klubů, které mají vzhledem k velikosti města a dvoudráhové kuželny tak širokou základnu mládeže od žactva,dorostu i juniorů.

           Snad se už brzy blýskne na lepší časy a vysněnou čtyřdráhu začneme s vedením TJ a Města řešit .

                     Myslíme, že bychom si to jako nejúspěšnější oddíl v obci, co se týká sportovních výsledků, už konečně zasloužili lepší sportoviště včetně jejího již už moc nevyhovujícího zázemí.....

   

Za kuželky Eva Novotná

LK

4 kategorie

Přípravka ml., st. – trenér Samohel ml., Hlaváčová

Předžáci – trenér Samohel ml., Hlaváčová

Žáci ml., st. – trenér Samohel st., Trejbal

Junioři - trenér Samohel st., Trejbal

Snažíme se finančně podpořit i kategorii Masters (cestovné, startovné).

Výsledky:

Přípravka - vidíme výrazné zlepšení v nejmladších kategoriích, zde stabilně bojujeme o stupně (Farský, Prokůpek, Vojáková, Pouchová), Klaudie Pouchová a david Prokůpek dokonce jeden závod i vyhráli. Zde se ukazuje, že je nezbytné pracovat koncepčně již od těchto kategorií (množství tréninků, skladba a příprava tréninkových jednotek musí být pestřejší, ale zároveň přinést i odpovídající zátěž, pojímat to NE jako kroužek, ale volit citlivě výkonnostní přístup).

Předžáci – zde se neočekávala velká čísla, v minulých letech došlo ke zvolení ne úplně optimální přípravy a tak bylo jasné, že s touto kategoríí se musí začínat takřka od nuly. Aktuální informace od trenérů jsou takové, že bychom určitý posun mohli a měli vidět snad už tuto závodní sezónu.

Žáci – podobný příběh jako o kategorii níže s tím, že zde se již pár sezón pracuje více systémově. I určité výsledky měly již parametry, kde bychom se chtěli v budoucnu pravidelně pohybovat (RKZ – rozšířené pódium, TOP 10). Nelze zatím ale očekávat čísla na jaká byla Rokytnice historicky zvyklá. Výjimkou může být výkonnost M. Kandové, která již na konci sezóny zajížděla TOP 5 a jednou skončila na 2.místě.

Junioři – aktuálně máme 2. Zde se bavíme o závodnících, pro které je prioritou škola a vzdělání, nevěnují se tréninkům na výkonnostní bázi, nelze zde vytvářet příliš přehnaná očekávaní.

Samostatnou kategorií je Lukáš Svatoš, který jezdí za juniorskou reprezentaci a vyhrál i český pohár. Lukáš trénuje samostatně a s jinou tréninkovou skupinou, od nové sezóny již nebude ani členem našeho LK.

V rámci zimní sezóny jsme zorganizovali 3 závody.

LEKI cup

RKZ žactva

Handicap FIS

Obzvláště s organizací RKZ panovala ze strany SLČR a i jednotlivých týmů velká spokojenost.

Na rok 2024 je ze strany vedení LK snaha o zopakování těchto 3 závodů. Dnes již můžu potvrdit, že se to s největší pravděpodobností podaří.

Po konci zimní sezóny změna v trenérském složení. Odešel Filip Trejbal a Bára Hlaváčová.

Květen

Začátek suché přípravy.

Jednotlivé kategorie 3 – 4 tréninkové jednotky týdně.

Léto : 3x týdenní soustředění, jinak pravidelné tréninky v pracovním týdnu.

Září

Doplňujeme trenérský tým o p. Aleše Hendrycha. Jedná se o velmi zkušeného trenéra s nejvyšší trenérskou licencí a to i pro zahraničí. Slibujeme si od něho nejen vedení konkrétních tréninkových jednotek u nejmladších kategorií (i předškoláci), ale i metodickou a konzultační aktivitu v rámci celého trenérského týmu.

Říjen

Zde již vše směřuje k přípravám na ledovce, které máme v plánu navštívit v počtu:

Přípravka – 2x

Předžáci, žáci, junioři – 4x

V rámci zkvalitnění suché přípravy LK investovalo do dalších tréninkových vybavení. Máme nový trenažér, objednaly se speciální kovové podložky s redukcí na usazení kloubových tyčí, takže po celou dobu suché přípravy můžeme simulovat závodní prostředí na in-line bruslích. Absolvovali jsme zátěžové testy na FTVS, dojíždíme do Prahy na speciální pohyblivý koberec, kde v plné výbavě a na sjezdových lyžích se snažíme vylepšovat technické nedostatky, hodně času se tráví v různých pump track areálech (kola, in line brusle).

Závěr

Lze pouze konstatovat, že se snažíme o návrat na historické pozice a to změnou v nastavení a vedení oddílu. Nelze se již koncentrovat pouze na 1 kategorii, ale je nutné zachycovat vývoj jednotlivců již od příchodu do oddílu. Je nutné, aby všechny kategorie přijmuly jednotný koncept lyžování, aby se trenérský tým scházel pravidelně a vyhodnocoval si práci ve svých týmech a hledal možná vylepšení, která se následně projeví ve výsledcích. Zde máme ještě velký prostor pro posun dopředu..

 

Za LK Jiří Fišer

Silový trojboj

Oddíl silového trojboje čítá 9 členů, z toho 3 soutěžící v benčpresu, mrtvém tahu, trojboji. V roce 2023 jsme se zúčastnili 3 mistrovských soutěží 4 soutěž nás čeká 25.6. mistrovství ČR v benčpresu masters. Náklady na soutěže si hradí každý sám, proplacení cestovného nám výbor TJ zamítl.

  1. Otevřené mistrovství České republiky mužů, žen, mladších juniorů, juniorů a masters v benčpresu

Muži kat.-74kg 7.místo Pavel Plesar  Muži kat- 83kg 2.místo Milan Zeman Masters 3 kat.– 74kg 1.místo Pavel Plesar

  1. Otevřené mistrovství České republiky mladších juniorů, juniorů a masters v klasickém mrtvém tahu

Master 2 kat. – 83 kg 1.místo Vladimír Medek Masters 3 kat.-74kg 1.místo Pavel Plesar

  1. Otevřené mistrovství ČR mužů, žen, juniorů, mladších juniorů a masters v silovém trojboji

Muži kat. -83kg 2.místo Milan Zeman  Muži kat.-74 kg 8.místo Pavel Plesar

Masters 3 1.místo Pavel Plesar

  1. Otevřené mistrovství ČR mužů, žen, juniorů, mladších juniorů a masters v klasickém benčpresu

Přihlášený Masters 2 kat.-83 kg Vladimír Madek   Masters 3 kat.-74kg Pavel Plesar

Za Silový trojboj Jiří Herber

Stolní tenis

Oddíl stolního tenisu měl v prvním pololetí letošního roku trénink pro děti 2 x týdně. Na trénink pravidelně docházely 4 děti a 4 dospělí. Kluci Marek Novák a Matěj Charvát jezdili na bodovací turnaje kde především Matěj dosáhl na velmi pěkné výsledky v Krajském bodovacím závodě 1x 1.místo, 2x 2.místo a 1x 3.místo.

Dospělí z našeho oddílu hrají za TJ Spartak neregistrovanou ligu. Bilance našich hráčů: Jiří Krause 7 vítězství, 2 prohry, Jaroslav Prchal 6 vítězství , 3 prohry a 14 letý Matěj Charvát  4  vítězství, 2 prohry.

Vzhledem k finanční nejistotě rozpočtu a nejasné variantě, jaká finanční pravidla budou platit, se oddíl prakticky rozpadl. Děti buď skončily nebo v průběhu srpna odešly trénovat do Jablonce nad Jizerou, kde mají tréninky stolního tenisu zdarma.

Nakonec se nám podařilo od září tréninky obnovit alespoň 1x týdně. V pondělí máme od 16:00 přípravku menších dětí (těch je 8)  a pak následuje trénink starších (4 děti).

Musím podotknout, že jako malý oddíl, kde je navíc důležitá individuální příprava, a není proto možné, aby měl jeden trenér např. 8 – 15 dětí, protože de facto nemá šanci s nimi osobně hrát, jsme velmi znevýhodněni v rámci všech variant financování jednotlivých oddílů.  I proto neregistrovanou ligu dospělých nehrajeme doma, abychom nemuseli mezi sebou případně od soupeře vybírat peníze na pronájem haly a tak paradoxně domácí zápasy hrajeme v Jablonci nad Jizerou – zdarma.

Letos se opět uskuteční  tradiční turnaj Nola Cup. Očekáváme účast 15 – 20 dětí. Jsme rádi, že se nám zatím daří tuto tradici udržet.

Za stolní tenis Jiří Krause

Šachy

Dospělí

            Oddíl má 10 kmenových členů a 1 hostujícího.

            Hrajeme Krajskou soutěž družstev Libereckého kraje. Cílem je postup do Krajského přeboru. Zúčastňujeme se také turnajů jednotlivců, nejčastěji v rapid šachu.

            Na zářijové schůzi oddílu šachů byl novým předsedou zvolen Martin Chrz. Předchozí předseda Zdeněk Hollmann byl jmenován doživotním čestným předsedou. Pan Hollmann je členem šachového oddílu přes 60 let a mnoho let vedl oddíl jako předseda, působil také jako kapitán A-družstva a věnoval se rovněž mládeži.

Děti

            Udělali jsme nábor do kroužku dětí ve školách v Rokytnici nad Jizerou, Jablonci nad Jizerou a Harrachově. Nábor byl úspěšný, na kroužek chodí 12 dětí. Kroužek je každou středu od 16 do 18 hodin. Kromě toho funguje i kroužek v Základní škole v Harrachově, kam chodí dalších 7 dětí. Předpoklad je, že pokud se budou děti chtít zúčastňovat turnajů a dalších šachových akcí, stanou se postupně členy Spartaku Rokytnice. Zúčastnili jsme se s dětmi prvního turnaje: Olympiády družstev v Liberci (4-členná družstva) v sobotu 4. listopadu 2023.

Pořádané akce

            Tradičně, tedy i tento rok, pořádáme Velikonoční (Jarní) turnaj a Vánoční turnaj (bude 26. 12. 2023). Jedná se o jednodenní turnaje. Kromě toho jsme na přelomu září a října uspořádali čtyřdenní Rokytnický Svatomichaelský šachový turnaj v rámci svatomichaelských slavností. Vyhrál Martin Chrz z domácího oddílu. Nově také pořádáme každý první pátek v měsíci menší (večerní) turnaj.

Akce pro děti

            V rámci náboru jsme ve spolupráci se ZŠ uspořádali turnaj ve škole. V sobotu 9. prosince 2023 se bude konat jednodenní turnaj pro žáky našeho, ale i dalších oddílů.

Za šachy Martin Chrz

Tenis

Příspěvek Petra Doubka

Sezónu začínáme jako vždy květen, červen Okresním přeborem dospělých, bohužel vzhledem k podmáčeným kurtům jsme byli nuceni odehrát všechna utkání na hřištích soupeřů. Do tenisových kurtů se více jak 30 let téměř neinvestovalo a jejich stav tomu i odpovídá. Navrhujeme proto v co nejbližší době jejich rekonstrukci. V průběhu léta se nám podařilo upravit a zprovoznit všechny 3 kurty a uspořádat již 15. ročník turnaje 4 her „Rokytnice open“ a začátkem září i 3. ročník retro turnaje jednotlivců „Dřevěná pálka“. Oddíl tenisu má v současné době 38 řádných členů, 32 dospělých a 6 dětí.

Příspěvek Barbory Vrdlovcové

Předsedkyní tenisového oddílu jsem byl zvolena cca před měsícem na schůzi tenisového oddílu v pátek 13.10.2023, takže má zpráva bude krátká. Začali jsme spolupracovat s trenérem Alešem Hendrychem, který má bohaté zkušenosti s trénováním dětí. Tuto středu 22.11.2023 se uskutečnila ukázková hodina tenisu pro místní mateřské školy. Zúčastnilo se 23 dětí. Děti mají možnost přihlásit se do 30.11.2023. Tímto bych chtěla moc poděkovat Aleši Hendrychovi a Petru Štensovi za spolupráci při uskutečnění  této akce a hlavně  za jejich nadšení pro to, aby se nám povedlo oživit trénování dětí. Začínáme a uvidíme, zda budou mít rodiče a děti o náš kroužek zájem. Co se týká tenisových kurtů, jsou opravdu ve špatném stavu. Spolu s výborem tenisového oddílu jsme iniciovali vykácení pár stromů za kurty. Snad to přispěje k tomu, že budeme moci zahájit tenisovou sezónu dříve, než tomu bylo doposud.

Tímto bych chtěla poděkovat všem, kteří jsou aktivními členy našeho oddílu.

Kontakty

sportovni-hala-01-ORIG

Kancelář TJ Spartak - sportovní hala
Horní Rokytnice 461
512 44 Rokytnice nad Jizerou

IČ: 00527611
Datová schránka: c7stkx5

Číslo účtu: 40404050/0300

info@spartak-rokytnice.cz
tel: (+420) 732 233 117

facebook1    instagram

Provozní doba kanceláře

PO        8:00 - 11:30   12:00 -15:30
ČT        8:00 - 11:30   12:00 -16:00
Po předchozí domluvě možno i v jiné dny a časy.